«Назад

Известување за разни видови стипендии на Амбасадата на Словачка во РМ преку Словачката национална програма за студии

../common/calendar Почетен датум:
12.3.12
../common/calendar Краен датум:
Никој
../common/time Траење:
19:53 – 20:53
../common/attributes Внесете:
Настан

Министерството за образование и наука известува дека Амбасадата на Словачка во РМ објавува повик за аплицирање на Словачката национална програма за студии на Словачките државни универзитети за академската 2012/2013година за студии за странски универзитетски студенти, докторски студии, универзитетски професори и истражувачи од Република Македонија. Деталните информации за условите за аплицирање за стипендии се на следниот линк:http://www.scholarships.sk/en/main/programme-terms-and-conditions/foreign-applicants Листата на Словачки државни универзитети, со студиските програми и контакт информации, е достапна на следниот линк:www.migration.sk/data/files/207.pdf Аплицирањето се одвива електронски на следниот линк:www.scholarships.sk, а потребните документи се доставуваат по пошта на следната адреса: SAIA, n.o., Námestie Slobody 23, 812 20, Bratislava 1, Slovakia. Краен рок за пријавување на кандидатите е 30 април 2012 година.

../file-system/large/calendar

Известување за разни видови стипендии на Амбасадата на Словачка во РМ преку Словачката национална програма за студии

Коментари